05.05.2023
Dün Osmancığımın tarifi cheese california yani kaşarlı tavuk yaptım.
Çok basit bir tarif.
Önce tavukları doğruyoruz. Ben baget ya da ızgara but tercih ediyorum. Göğüs eti dışındaki etler yani.
Sonra tavukları marine ediyoruz. (Burası önemli)
2 kaşık süt
1 kaşık üzüm sirkesi
1 kaşık soya sosu
2 kaşık zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kajun
Köri
Kekik
Az tuz (Soya sosu çok tuzlu olduğu için tuzu az atıyoruz.)
(Kajun ve köri tavuğa çok yakışıyor bence)
Buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Sonra az yağ eklediğimiz tavada bir güzel kavuruyoruz.
Tavuklar piştikten sonra 1 kaşık salça ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
Son olarak da kaşar rendesi ekliyoruz.
Kaşarlar eridiğinde tavuğumuz hazır.
Afiyet olsun.
Daha fazlası için buraya ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder