Bugün karnıyarık yaptım.
* Önce patlıcanları soyup tuzlu suda bekletelim.
☆ Sakın tuzlu suda bekletmeden kızartma yapmayın. Löp diye tavadaki tüm yağı içine çekiyor. Tecrübe ile sabittir.
* Tavaya sıvı yağ koyup iyice ısınmasını sağlayalım.
* Suyunu sıkıp iyice kuruladığımız patlıcanların dört bir yanını güzelce kızartalım.
☆ Daha önce hafifçe kızartmıştım. Nasıl olsa tencerede pişiyor diye düşünmüştüm. Pişmiyor olmuyor. Üşenmeyip güzelce dört bir taraftan kızartalım.
☆ Patlıcanları koyduktan sonra üzerine kızartma telini koyalım. Çünkü çok yağ sıçrıyor.
☆ Patlıcanları çevirirken asla patlıcanları sıkmayalım. Yağ sıçrıyor.
* Patlıcanları yayvan tenceye yerleştirip içini bir kaşıkla ezelim.
* Tavaya biraz yağ çok ince doğranmış soğan ve sarımsak ekleyip kavurmaya başlayalım.
* 200- 300 gram kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
* İçine kırmızı kapya biber yeşil biber ekleyelim.
* Hepsi kavrulunca içine bir kaşık salça ekleyip kavuralım.
* 2-3 minik doğranmış domates ekleyelim.
* Hepsi bir güzel pişsin.
* Son olarak da tuz, karabiber,pul biber, kimyon kajun ekleyip tatlandıralım.
* Patlıcanların içine bu harcı güzelce yerleştirelim.
* Tencereye az miktarda kaynamış salçalı su ekleyip 20-25 dakika daha pişirelim.
AFİYET OLSUN...
........
28.05.2023
Of şiştim. Neredeyse 3 saattir bilgisayarın başındayım. Bir meb kazanım testi açamıyorum. En son elimle kendim yazayım dedim kaydederken dondu kaldı.
Bu kadar kötü bir bilgisayar ömrümde görmedim. Yenisini de alamıyorum. Okulda halletmeye çalışacağım ama o da sorun. Ne yaparım nasıl yaparım bilmiyorum.
2023 da 2005 yılından daha da geriyim sanki
Vazgeçtim.
Of canım kızım da diyor ki "anne sen bana kızmıyor muydun? Ben bana kızgınsın zannediyordum."
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder