* Çelik tencereye önce 1 kaşık tereyağı 1 kaşık zeytinyağı 2 kaşık un ekleyip unu kavurmaya başlıyoruz. Topak olmaması için karıştırıcı kullanmanız gerekli.
* Olgun lezzetli domateslerden 4- 5 tanesinin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Ben direkt blendıra attım. Çünkü piştikten sonra çorbayı süzeceğim. Defne ağzına tane gelirse içmiyor. Kabuklarını soymaya gerek duymadım bu sebeble.
* Domatesleri ve yeterince suyu ekleyip pişiriyoruz.
* Piştikten sonra ben elekten geçiriyorum ama aslında gerek yok.
* Son olarak tencereye bir bardak süt ekliyoruz. Kaynayınca tuz ve karabiber ekleyerek altını kapatıyoruz.
* Servis yaparken kaşar peyniri ekleyebiliriz. Ama ben bir daha eklemeyi düşünmüyorum. Oluşan görüntü hiç hoşuma gitmedi. Ayrıca kaşarlar uzuyor çorbayı rahat içemedim.
* Bir de bu çorba biraz dinlenirse daha güzel oluyor. Bir 10-15 dakika beklerse güzelleşiyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder