28 Mart 2025 Cuma

DOMATES ÇORBASI

 

* Çelik tencereye önce 1 kaşık tereyağı 1 kaşık zeytinyağı 2 kaşık un ekleyip unu kavurmaya başlıyoruz. Topak olmaması için karıştırıcı kullanmanız gerekli.

* Olgun lezzetli domateslerden 4- 5 tanesinin kabuklarını soyup  rendeliyoruz. Ben direkt blendıra attım. Çünkü piştikten sonra çorbayı  süzeceğim. Defne ağzına tane gelirse içmiyor. Kabuklarını soymaya gerek duymadım bu sebeble.

* Domatesleri ve yeterince suyu ekleyip pişiriyoruz.

* Piştikten sonra ben elekten geçiriyorum ama aslında gerek yok.

* Son olarak tencereye bir bardak süt ekliyoruz. Kaynayınca tuz ve karabiber ekleyerek altını kapatıyoruz. 

* Servis yaparken kaşar peyniri ekleyebiliriz. Ama ben bir daha eklemeyi düşünmüyorum. Oluşan görüntü hiç hoşuma gitmedi. Ayrıca kaşarlar uzuyor çorbayı rahat içemedim.

* Bir de bu çorba biraz dinlenirse daha güzel oluyor. Bir 10-15 dakika beklerse güzelleşiyor. 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder