28 Mart 2025 Cuma

ZEYTINYAĞLI TAZE FASULYE

 

12.06.2023

Dün taze fasulye yaptım. Çok kolay çok hafif çok sağlıklı tarif. 

Ben yarım kilo fasulye ile yapıyorum. 

* Fasulyeleri yıkıyoruz. Ardından temizliyoruz. Küçük parçalara bölüyoruz. Bıçakla boylamasına kessek daha estetik olurdu ama uğraşmadım bir iki parçaya elimle böldüm.

* Üstüne ince ince doğranmış bir adet soğan 2-3 diş sarımsak ekliyoruz.

* Üste minik minik doğranmış 3-4 adet domates ekliyoruz. ( Kabukları soyulsa güzel olur ama ben soymadım.)

* Üste 1 kaşık salça, tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ekliyoruz.

* Benim çok eski tip düdüklü tencerem var. Düdüğünü kapatmadan en kısık ateşte 1,5- 2 saat pişiriyorum.

* Hiç su eklemiyorum

* Normal tencerede nasıl olur hiçbir fikrim yok.


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder