Çoğu evde olduğu gibi bizim evimizde de en çok pişen çorbalardan birisidir mercimek çorbası.
Yıllardır yapa yapa pek çok çeşidini öğrendim.
Şimdiye dek en severek içtiğim en lezzetlisi ise Osman'ın tarifi oldu.
Defnecik iki gündür hasta ve hiçbir şey yiyemiyor. Dün tavuk haşladım ama yemedi içmedi. Bugün de bu lezzetli çorbayı yaptım. Bunu da içmedi.
Ben bol bol içtim.
Özlemişim.
O kadar lezzetli olmuştu ki...
OSMAN'IN MERCİMEK ÇORBASI
* Tenceremize ayçiçek yağı ekliyoruz. (Zeytinyağı ya da tereyağını tercih ederdim ama bu çorbada ayçiçek yağı güzel oluyor)
* İnce ince doğranmış 1 baş soğan ve 2- 3 diş sarımsağa tuz ekleyip yağda kavuruyoruz.
* Doğranmış 1 adet havuç ve 1 adet patatesi ekliyoruz. Biraz da bu şekilde kavuruyoruz.
* 1 bardak yıkanmış kırmızı mercimeği de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
* Üzerine 8 bardak kaynar su (Dikkat! su kaynar olmalı) ekleyip düdüklüyü kapatıyoruz. Eğer çorbanızı koyu seviyorsanız 7 bardak su koymalısınız.
* Yaklaşık yarım saat sonra çorbamız hazır. Blendırdan geçirip servis yapabiliriz.
* Ben artık ekstra elekten de geçiriyorum. Defne taneli olunca yemiyor çünkü.
Afiyet olsun.
NOT:
* Patatesi doğruyorum ama havucu rendeleyip kavuruyorum. Çorbamız piştiğinde ise karıştırıcı ile biraz karıştırıyorum. Blendırdan geçirmeme gerek kalmıyor. Böylece benim daha çok sevdiğim tane tane bir çorba haline geliyor. Aynı zamanda blendırdan geçmediği için Defne için daha sağlıklı.
* Bir keresinde sarımsak koymayı unutmuşum. Ben de sonradan ezip içine karıştırdım. 5-10 dakika sonra da altını kapattım. İğrenç oldu. Bir tencere çorba çöpe gitti. İlk başta sarımsağı soğanla kavurmanız gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder