11.12.2022
En severek yediğim şeylerden biri; Guacamole dip sos...
İlk defa iki yıl önce Osmancığım yapmıştı.
Böylece ilk defa avakado yemiştim.
Enfesti.
Aslında etlerin yanında sos olarak yapılıyormuş. Ya da cipslerin yanında dip sos olarak kullanılıyormuş.
Ben bildiğimiz salata gibi yiyorum.
Malzemeler
* 1 adet avakado
* 1 adet domates
* 1 adet küçük soğan
* 2 diş sarımsak
* Bir kaç tane minik biberiye turşusu
* Maydanoz
* Limon
* Zeytinyağı
* Tuz
Yapılışı
* Önce sarımsakları ezelim.
* Üzerine avakadomuzu ekleyip ezelim.
* Üzerine minik minik doğradığımız biberiyeleri soğanı domatesi maydanozu ekleyelim.
* Son olarak da limon zeytinyağı tuz ekleyip karıştıralım.
Afiyet olsun.
NOT: Avakadoları aldıktan sonra yumuşayıncaya kadar dışarıda beklemelisiniz. Çatalla ezilebilecek kıvama gelmeli.
Ben başlarda bir kaç avakadoyu ziyan ettim. İlki yeterli yumuşamamıştı o yüzden ezilmedi. Olgunlaşmadığından tadı da çok kötüydü. Bir sonraki ise dışarıda fazla kalmış aşırı yumuşamış içi kararmış çürümüştü.
Zamanla tam zamanını kestirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder