13.05.2023
Bu akşam kabak salatası yaptım.
Tarif çok basit.
Bu salatayı ilk defa Başakşehir'de yaşarken canım Gülümser Hocam yapmıştı. Tarifi ondan aldım.
* Kabağı rendeliyoruz. Suyunu elimizle sıkıyoruz.
* Tereyağı ile biraz kavuruyoruz. Amaç suyu gitsin.
* Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Benim yoğurdum ev yoğurdu olduğu için biraz sulu oldu. Bu tarifte süzme yoğurt kullansak daha iyi olabilir.
* Biraz da ceviz ekliyoruz.
* Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
* Kabağa dereotu çok yakışır ama evde yoktu.
* Mayonez de ekleniyormuş. Ben mayonez kullanmıyorum kullanmayı da düşünmüyorum. Böyle de gayet leziz oldu.
* Bazıları üzerine tereyağı ve pulbiber yakıyor. Ben az yağlı hafif olmasını istediğimden yakmadım.
Afiyet olsun....
15.06.2023
Bugün Nevin Hocamlara gittik. Kabak mezesi yaptım yine. Kabakları kavururken zeytinyağı ve tereyağı birlikte kullandım. Yoğurdu süzdüm. Cevizleri rondodan geçirdim. Böyle daha güzel oldu. Hiç sulanmadı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder