13 Temmuz 2019 Cumartesi

KATRANCI KOYU, ARABA ILE EGE-AKDENİZ TURU-8-

09.07.2019 Salı
KATRANCI KOYU


Tekne turları biz büyükler için mükemmel olsa da Defnecik için biraz can sıkıcı. Uzun saatler boyunca oturmak ve eğer tekne kıyıya yaklaşmamışsa teknede tek başına bizi beklemek zorunda kalıyor. Aslında her koyda Defne'yi de yüzdürmek  istiyoruz ama  kolluk, yelek, simit ya da makarna kullanmayı reddediyor, suya da gelmiyor, sadece ayaklarını suya değdirmekle yetiniyor. Biz de Defne sıkılmasın diye yanımıza bir sürü oyuncak alıyoruz. Fakat yine de  içimiz rahat etmedi. Defnecik mutlu olsun, akşama kadar kumda oynasın diye planladığım diğer tekne turlarını iptal ettik ve bugün Katrancı Koyu'na gittik.



Yollar her zamanki gibi mükemmeldi...

Katrancı Koyu'na giriş ücretli; 24 TL

Girişte  biraz yüksekçe kalan yerde piknik masaları var, insanlar mangal yapıyorlar. Yan tarafta soyunma kabinleri, açık kapalı duşlar, tabak bardak yıkama yerleri... vs var. Herşey düşünülmüş. Profesyonel ve temiz görünüyor. Merdivenle aşağı indiğimizde ise mini mini bir koy görünüyor.


Çok güzel bir koy.

Etraf çok etkileyici cennetten bir köşe gibi.

Denizin ilk kısımları ağaçlardan ötürü yeşilimsi biraz açılınca ise masmavi.

Su sıcacıktı. Sahil ise ağaç gölgesi. Defnecik tüm gün sudan çıkmadı. Tabii ben de...

Fakat çok fazla insan var ve koy minicik. Doğal olarak kıyı  çok temiz değil.



Burayı keşfettiğimiz için çok  mutluyum.  Herkes burayı bir kez olsun görmeli. Ama bir daha gelir miyim, Defnecik yüzmeyi öğrenip derinlere açılıncaya kadar gelmem.  Çünkü bu koy bu kadar insanı kaldıramıyor.

Herkese iyi tatiller....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder