3 Nisan 2016 Pazar

KIYMALI SEMİZOTU YEMEĞİ...

Dün Beykoz pazarına gittik. Herşey çok taze ve doğal görünüyordu. Bir de erken saatte orada olunca seçilmemiş pörsümemis ilk ürünleri alma fırsatı buldum.

Taptaze dipdiri semizotu aldım. Eşim semizotu yemeğine bayılır.

Edremitte demetini 50 kuruştan alıyor annem. Ben ise bir demet semizotuna 5 TL verdim.




Kıymalı Semizotu Yemeği

* Öncelikle pirincimizi hazırlıyoruz. Bir fincan pirincimizi yıkayıp suda bekletelim.

* Semizotunu ayıklayıp doğrayalım. Bir güzel yıkayalım.

*Soğanı küçük küçük doğrayalım, zeytinyağında kavuralım.

*Biraz rengi dönünce 100-150g kıyma ekleyelim.

* Kıyma'nın da rengi dönünce domates ve biber salçası ekleyip onu da bir güzel kavuralım. Salçanın kokusunun çıkması gerekiyor.

* Semizotlarımızı ekleyelim. 

* Hiç beklemeden piriçlerimizi de ilave edelim. 

* Semizotu hemen pişer. Yaklaşık 10 dakika sonra pirinçler yumuşayınca  ocağımızı söndürelim. Tuzunu ve pulbiberini ise en son atalım. 

* 15 dakika dinlendirilip soğumadan servis yapalım.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Kıymalısını ayrı severim, ama semizotu komple sevilesi Omega 3 deposu, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her türlüsünü seviyorum çok sağlıklı

      Sil