3 Nisan 2016 Pazar

KIYMALI SEMİZOTU YEMEĞİ

Dün Beykoz pazarına gittik. Her şey çok taze ve doğal görünüyordu. Bir de erken saatte orada olunca seçilmemiş pörsümemiş ilk ürünleri alma fırsatı buldum.

Taptaze dipdiri semizotu aldım. Eşim semizotu yemeğine bayılır.

Edremit'te demetini 50 kuruştan alıyor annem. Ben ise bir demet semizotuna 5 TL verdim.





Kıymalı Semizotu Yemeği

* Öncelikle pirincimizi hazırlıyoruz. Bir fincan pirincimizi yıkayıp suda bekletelim.

* Semizotunu ayıklayıp doğrayalım. Bir güzel yıkayalım.

*Soğanı küçük küçük doğrayalım, zeytinyağında kavuralım.

*Biraz rengi dönünce 100-150 g kıyma ekleyelim.

* Kıymanın da rengi dönünce domates ve biber salçası ekleyip onu da bir güzel kavuralım. Salçanın kokusunun çıkması gerekiyor.

* Semizotlarımızı ekleyelim. 

* Hiç beklemeden piriçlerimizi de ilave edelim. 

* Semizotu hemen pişer. Yaklaşık 10-15 dakika sonra pirinçler yumuşayınca  ocağımızı söndürelim. Tuzunu ve pul biberini ise en son atalım. 

* 15 dakika dinlendirilip soğumadan servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder