12 Nisan 2016 Salı

HAŞHAŞLI LİMONLU KEK

Artık kabaran kek yapabiliyorum. Yıllardır gözümde büyüyordu, o kadar da zor değilmiş kek yapmak. Hem de evde yapılan kekin lezzeti bambaşka. 


Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 bardak yoğurt
  • 0.5 bardak zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 bardak +1 kaşık un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yağ, yoğurt , limon kabuğu, limon suyu ve mavi haşhaş ekleyin, çırpın.
  • Un, zerdeçal, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip çırpın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırına atın.
  • Kek kabarınca fırının ısısını 160°ye indirin.
  • Üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Afiyet olsun...


Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Şeker ve yumurta çok iyi karışmalı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder