10 Ağustos 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE...



* Fasulye ayıklanır, elle uygun boyutta kırılır ardından yıkanır.
* Düdüklü tencereye yerleştirilir.
* Üzerine incecik doğranmış soğan ve 2-3 diş sarımsak,üzerine kabukları soyulmuş domates eklenir.
* Üzerine tuz, pul biber en üste ise zeytinyağı eklenir.
* Dikkat: Su eklenmez.

Düdüklünün kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmiş kokusu gelinceye kadar pişirilir. (Benim düdüklüm için ocağa koyduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar sürüyor) 

Püf noktası: 
*Zeytinyağlı fasulye ertesi gün yenir.  Ocağı kapattıktan sonra lezzetinin oturması için bir gün gereklidir. 
* Isıtılmaz, ılık yenir
* Pişirirken yağı az konulur. Ertesi gün servis yaparken üzerine yağ eklenir.Biz yemekleri yağsız sevdiğimiz için ekstra yağ eklemedim. Yağ derken tabii ki zeytinyağını kastediyorum.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder