24 Ağustos 2015 Pazartesi

SANDAL SEFASI



SANDAL SEFASI

* 5 Adet kabak

* 1 adet soğan
* 150 gr kıyma
* 1 adet domates
* Dereotu
* Karabiber, pulbiber, tuz

Kabaklar soyulur.
İçleri oyulur.
Tuzlu suda 10 dakika kadar haşlanır.

Bu sırada;

Soğanı zeytinyağında kavuruyoruz.
Üstüne kıyma ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
Domates ekleyip bir güzel pişiriyoruz.
Son olarak da dereotu ve baharatlarımızı ekliyoruz.

Haşlanmış kabaklarımızı bir tepsiye yerleştiriyoruz. İçini kıymalı harcımızla dolduruyoruz.

Bu sırada beşamel sos hazırlıyoruz.

* 1 kaşık tereyağı
* 1 kaşık un
* 1 bardak süt
* tuz

Kaserol tenceremize tereyağı ve unu ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. İçine soğuk sütü ekleyip çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırıyoruz. Bir güzel pişiriyoruz.

Kabaklarımızın üstüne ekleyip fırına atıyoruz. 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Son olarak da en üste kaşar peyniri serpiştirip kaşarlar kızarana kadar fırında pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Sandal sefası çok güzel oldu. Eşim çok beğendi.


Kabak Salatası



Kabakların içlerini  atmıyoruz, değerlendiriyoruz tabii ki...  Bir tavaya aldığımız kabak içlerini azıcık zeytinyağında kavuruyoruz. Kavrulan ve ılıklaşan kabak içlerimize biraz yoğurt 2-3 adet ceviz içi, incecik doğranmış 1 adet sarımsak ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Üstüne pul biber ve nane ile süslüyoruz. Böyle mükemmel bir meze oluşuyor.

Kabakları haşladığımız suyu da atmıyoruz . Çorbalarımızda degerlendiriyoruz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder