1 Eylül 2016 Perşembe

DOMATES KABUĞUNDAN SALÇA YAPIMI...

Dün kışlık domates yaptım. Haliyle bir sürü domates kabuğu çıktı.

Domates kabuklarının üzerine 1 çay kaşığı turşuluk tuz, yarım çay bardağı su ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirdim. Soğumasını bekledim. Kevgirden geçirdim. Tepsiye aktarıp güneşte 4-5 saat beklettim. Kahvaltılık harika bir sos çıktı ortaya.



Küçük bir kavanoz -2 çorba kasesi kadar -sos çıktı.

Kahvaltıda zeytinyağı ve kekikle bir kasesini yedik bile, çok lezzetliydi.



Kışlık domates yapımı için buraya tııklayabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Kahvaltılık için çok güzel fikir gerçekten ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzelmiş... ev yapımı olunca da bir başka güzel oluyor.

      Sil