11 Eylül 2016 Pazar

KIŞLIK MENEMEN

Kış hazırlıklıkları son gaz sürüyor. Gece bebişi uyuttuktan sonra mutfağa geçiyorum. İşlerimin bitmesi gece 3'ü 4'ü buluyor. Umarım yaptıklarım güzel olur da kışın afiyetle yemek nasip olur, bu yorgunluğa değer.

Kışlık menemen yaptım dün.  Bugün eşim çok güzel göründüğü ve evde yiyebilecek bir şey bulamadığı için bir tanesini yemek istedi. Hemen ısıtıp içine yumurtasını kırdık. 5 dakikada yemeğimiz hazırdı.

Menemen çok lezzetli olmuştu.

Kışın okuldan gelince hemencecik çay demleninceye kadar hazır mis gibi menemen. Çok pratik...

Haftaya 5 kilo daha yapmaya karar verdim.



KIŞLIK MENEMEN

Malzemeler

5 kilo domates
1,5 kilo biber
1,5 kaşık turşuluk tuz
Zeytinyağı

Yapılışı

* Önce domateslerimizi çok güzel yıkıyoruz.

* Her birinin arkasına artı şeklinde minik çizikler atıyoruz.

* Kaynayan suya atıp 3-5 dakika bekliyoruz.

* Kaynayan sudan alıp soğuk suya atıp bir iki dakika bekliyoruz.

* Domateslerimizin kabukları artık çok rahat soyulacakdır.

* Domatesin kabuklarını bir tavaya alalım , onları asla atmıyoruz, salça yapıyoruz. Tarif için buraya tıklayabilirsiniz...

* Kabukları soyulmuş domatesi minik minik doğruyoruz.

* Yayvan bir tencerede domateslerimizi kaynatmaya başlayalım.

* Domateslerimiz kaynarken yeşil biberimizi bir güzel yıkıyoruz.

* Minicik minicik doğruyoruz.

* Zeytinyağı koyduğumuz tavada biberleri kavuruyoruz.

*Biberlerimizi pişmeye yakın alıp domateslerin içerisine karıştırıyoruz.

* Domatesler suyunu çekip istediğimiz kıvama geldiğinde sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.

* Hemen kavanozları bir havlunun üzerine ters çeviriyoruz.

* Ertesi gün serin bir yere kaldırabiliriz.

Kavanoz kapakları yeni olmalı eski kapakları kullanmıyoruz.

Benim bu tarifle 6 kavanoz (500 ml) menemenim oldu.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder