27 Aralık 2017 Çarşamba

AYVA TATLISI...

Dün bir kanalda Ayşe Tüter fırında ayva tatlısı yaptı. Çok basit görünüyordu. Bugün ben de denedim. Veee sonuç...



Yapılışı o kadar kolay ki...

Fırın torbasına 1 kabuk tarçın 2-3 adet karanfil, kabuğu soyulmuş 2'ye bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış 4 adet ayva, 1 adet elma rendesi, 1 ayvanın kabukları ve çekirdekleri ve her bir yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker ilave edip ağzını sıkıca bağlıyoruz. Torbayı delmeden 200 °C de fırına koyuyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra kıpkırmızı, mis gibi ayvalarımız hazır. Kaymakla servis yapıyoruz.

Böyle mayhoş hafif bir tatlı oluyor. Eğer daha şekerli seviyorsanız bir yarım ayva için 2 kaşık şeker eklemeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder