12 Haziran 2016 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

Bu sıcak yaz günleri için çok hafif bir yemek. Mideyi hiç yormaz ve çok sağlıklı. Yaz aylarında sık sık yaparım.  Geçenlerde iftara yaptım. Kemal çok beğendi. Hiç ağırlık yapmıyor. Yapımı da çok kolay.


MALZEMELER

* 1 kilo kabak
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* zeytinyağı
* tuz pul biber karabiber

HAZIRLANIŞI

* Çelik bir tencere kullanacağız.

* Kabakları soyup küp küp doğruyoruz. Tencereye yerleştiriyoruz.

* Sırası ile soğan sarımsak biberleri doğrayıp kabağın üstüne koyuyoruz

* En üstü domatesle kaplıyoruz.

* Son olarak da zeytinyağı tuz pul biber karabiber ekliyoruz.

* Su eklemeden tencerenin kapağını çok açmadan kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.

* Yemeğimizi asla karıştırmıyoruz. Çelik kaşık değdirmiyoruz.

* Yaklaşık 1 saat sonra kabaklarımız pişecektir. Kontrol edip altını kapatalım.

* Hiç karıştırmadan tenceresinde  2-3 saat dinlendirelim.

* Ilık olarak yanında ya da üzerinde yoğurtla servis yapalım.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder