İnternetten değişik lezzetler ararken bu tarifi buldum.
4 adet patlıcan
4 kaşık tahin
3 diş sarımsak
1 limon
zeytinyağı
maydanoz
Patlıcanları közleyip ince ince doğruyoruz. Maydanozları ekliyoruz. Tahin limon suyu zeytinyağı sarımsak ve tuz ile bir sos hazırlıyoruz. Patlıcanlarımızla buluşturuyoruz.
Değerlendirme: Ben daha önce böyle bir şey hiç yememiştim. Orijinali nasıldır bilmiyorum. Belki de yanlış yaptım. Tahinin tadı bana birazcık ağır geldi. Kötü değildi ama ramazandan dolayı belki biraz ağırdı. Patlıcanı domates zeytinyağı limonla salatasını yapmayı tercih ederim.
Ertesi gün tadı oturmuş oluyor. Bir gün sonra yediğimde çok daha beğendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder