25 Haziran 2015 Perşembe

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

Tarifi internetten aldım.  Resim resim en ince ayrıntısına kadar anlatmış, Leyla Hanım'a teşekkürler...

http://www.leylaileyemeksaati.com/hashasli-cevizli-corek/




Biz sadece 2 kişi olduğumuz için verilen malzemenin yarısını kullandım buna rağmen bir tepsi  çörek çıktı...  Bir daha ki sefere 4'te birini yapmayı düşünüyorum.

Tarif

2 bardak ılık süt
1 paket (42 gr) yaş mayanın yarısı
1 tatlı kaşığı şeker

Karıştırıp biraz bekliyoruz. Böylece maya etkileşime geçiyor.

2 yumurtanın beyazı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
yeterli un

Ekleyip hamur yoğuruyoruz.
Sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.

İç malzeme

1 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık ezilmiş haşhaş
1 bardak kadar dövülmüş ceviz

Hamurumuz mayalanınca 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde elimizle genişletip üzerine harcımızı sürüyoruz. Ve üst üste koyuyoruz.  Üç kattan oluşan hamurumuzu 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip büküyoruz ve açma şekli veriyoruz.

Yarım saat de tepsi mayası için bekledikten sonra 2 yumurtanın sarısını üzerine sürüyoruz. 190 ° sıcaklıkta pişiriyoruz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder