Tarifi internetten aldım. Resim resim en ince ayrıntısına kadar anlatmış, Leyla Hanım'a teşekkürler...
http://www.leylaileyemeksaati.com/hashasli-cevizli-corek/
Biz sadece 2 kişi olduğumuz için verilen malzemenin yarısını kullandım buna rağmen bir tepsi çörek çıktı... Bir daha ki sefere 4'te birini yapmayı düşünüyorum.
Tarif
2 bardak ılık süt
1 paket (42 gr) yaş mayanın yarısı
1 tatlı kaşığı şeker
Karıştırıp biraz bekliyoruz. Böylece maya etkileşime geçiyor.
2 yumurtanın beyazı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
yeterli un
Ekleyip hamur yoğuruyoruz.
Sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
İç malzeme
1 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık ezilmiş haşhaş
1 bardak kadar dövülmüş ceviz
Hamurumuz mayalanınca 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde elimizle genişletip üzerine harcımızı sürüyoruz. Ve üst üste koyuyoruz. Üç kattan oluşan hamurumuzu 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip büküyoruz ve açma şekli veriyoruz.
Yarım saat de tepsi mayası için bekledikten sonra 2 yumurtanın sarısını üzerine sürüyoruz. 190 ° sıcaklıkta pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder