25 Mayıs 2019 Cumartesi

CHEESE CALİFORNİA, KAŞARLI TAVUK

Bugün menüde cheese california var. Çok basit ama çok lezzetli bir tarif. Kardeşim İstanbul'a geldiğinde yapmıştı. Tavukseverseniz kesin beğenirsiniz.



* Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz.

* Bir tavaya alıp zeytinyağı eşliğinde harlı ateşte kavuruyoruz.

* Tavuklar kızarınca domates-biber salçası ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

* Köri, karabiber, kimyon, kekik, tuz atıyoruz.

* Son olarak da üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz.

* Peynir eridiğinde servis yapabiliriz.
..................

* Tavuk eti olarak tavuk pirzola kullandım.

* Tavuk etlerini doğrayıp zeytinyağı tuz karabiber kekik ve kori ile marine ettim. Dolapta 2-3 saat beklettim. Böylece etlerim daha lezzetli oldu.

* Hafif olması için peyniri çok az rendeledim. Bol peynirle görüntü daha güzel oluyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder