4 Mayıs 2017 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEK


Tarifi yeşilkivi sayfasından aldım. Orada ismi Muhallebili Tart. Ama bence bu tart değil, kek... Sadece tart kalıbında pişiriliyor. Keki gayet hafif yumuşacık, üstü ise gayet kıvamında. Şekeri ne fazla ne eksik. Tarif tam tutuyor... Biz çok beğendik. Tavsiye ederim.



Malzemeler:

Kek için;

  • 2 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı süt ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı+1 silme yemek kaşığı un

Krema İçin;
  • 600 ml süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (tarifte yok ben ekledim)

Yapılışı:

Önce kekimizi yapalım.
  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  • Un, kakao, kabartma tozunu büyükçe bir kaba eleyelim ve bir kaşıkla karıştıralım.
  • Fırınımızı 170 derecede çalıştıralım.  Hamurumuzu sıcak fırına atacağız.
  • Tart kalıbının ortasına uygun şekilde yağlı kağıt keselim. Sonra tart kalıbını yağlayalım. Sonra fırın kağıdını yerleştirip ters çevirelim. Böylece fırın kağıdı da yağlanmış olacak. 
  • Önce yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. (4-5 dakika boyunca)
  • Sonra süt ve yağı ekleyip yine çok iyi karıştıralım. 
  • Son olarak da un, kakao ve kabartma tozunu yeniden eleyerek ekleyelim, bir güzel karıştıralım.
  • Vakit geçirmeden sıcak fırına atalım.
  • İlk yirmi dakika asla fırını açmayalım.
  • Kekimiz çabucak pişecektir. kürdan testi ile fırından çıkaralım soğumaya alalım.
Artık kremaya başlayabiliriz.
  • Önce yumurtayı çok iyi çırpıyoruz.
  • Yavaş yavaş süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, mısır nişastası ve şekeri ekleyip çırpıyoruz hiç topak kalmamalı.
  • Ardından karışımımızı pişiriyoruz.
  • Son olarak da vanilya ve tereyağını ekliyoruz.
  • Ara ara karıştırarak ılıklaşmasını bekliyoruz.
  • Son olarak da mikserle bir güzel karıştırıp hiç topak kalmamasına dikkat ediyoruz.

Kekimiz de artık soğudu. Kalıbından dikkatlice çıkarıp ters çeviriyoruz. Yağlı kağıdı çıkarıp ortadaki çukura muhallebiyi düzgünce boşaltıyoruz. 

Son olarak süsleyebiliriz. Ben üstünü kakao ile kapladım isterseniz rendelenmiş çikolata da kullanabilirsiniz.

Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder