22 Mayıs 2017 Pazartesi

BELGRAD ORMANI NEŞET SUYU TABİAT PARKI


Annem-babam bu çarşamba memleketten geldiler. Cuma sabahı da Konya'dan Osmancığım geldi . Sabah Osman'ı otogardan alıp Belgrad Ormanına kahvaltıya gittik.


Daha önce hiç gitmemiştim. Kemal çok çok yıllar önce gitmiş. Çok pis çok kalabalık bir yer olarak hatırlıyor. Bu yüzden oraya gitmeyi pek istemiyordu. Ben ise hiç görmediğim için çok merak ediyordum. Baya bir düşündükten sonra hadi gidelim bir bakalım beğenmezsek Emirgana geçeriz deyip  Belgrad Ormanına doğru yola çıktık.


Belgrad Ormanına bir sürü giriş var. Biz Bentler diye bir yere gidecektik navigasyonu ayarladık ve yandex bizi  buraya yani Neşet Suyu' na getirdi.

Mayıs 2016 itibariyle Belgrad Ormanına giriş ücreti 12 TL

İlk izlenim olarak gayet güzel görünüyor. Gölgelik bir yer- ben pek severim- Ulu ulu ağaçlar var.

Piknik alanının yanından  suyu baya azalmış bir dere akıyor. Üstünde minik sevimli köprüler var. Çocuklar için parklar, gençler için kondisyon araçları, piknik alanının hemen yanı başında minik bir büfe ve meyve satan küçük bir manav var.

Çok canlı bir yer... Top oynayanlar, ip atlayanlar, oradan oraya amaçsız koşturanlar, hamakta kestirenler, masa hazırlayan kadınlar, sabah erken de olsa mangal yapan amcalar...

Biz de bir masa bulduk kahvaltımızı yaptık. Bu sefer her zamankinden farklı olarak bir piknik tüpü getirdik, çayımızı orada demledik. Termos çayından çok farklı bir şekilde güzel olduğu için  bundan böyle  tüpü hep yanımızda getirmeye karar verdik. Tüpü getirmişken bir de tavada sucuklu yumurta yaptık ki enfesti. Zaten çok acıkmıştık kahvaltı çok güzel gitti.

Yürüyüş parkuruna geçtik. Tam 6 km'lik bir parkur.  Annemle babam 1 km sonra kendilerine güvenemediler geri döndüler biz devam ettik. Parkur gayet güzeldi... Değişik kuş sesleri duyuyorduk yürürken, değişik yabani otlar, çiçekler, ağaçlar gördük. Bataklık ve bir gölet gördük...


Biz çok beğendik.

Doğa severler için cennet gibi bir yer.


Döndüğümüzde piknik alanı  mangalcılarla dolmuş taşmıştı.... Ocak başı gibiydi her yer, tütüyordu.

Biz hazırlıklı gelmemiştik.  Her taraftan cız bız et sesleri, et kokuları geliyordu. Karnımız tok olmasına rağmen canımız et çekti. Allah herkese versin. Ertesi gün mangal yapmaya karar verdikten sonra aslında pek de acıkmamış olmamıza rağmen bir fasıl daha çay demledik, içtik.

Gayet güzel bir gündü. 

Özetle
* Neşet Suyu Tabiat Parkı çok güzel.

* Ağaç kuş sesi doğa seviyorsanız harika bir yer.

* Piknik alanı çok kalabalık, her taraf duman altı.  ama parkur gayet sessiz huzurlu bir ortam.




Etrafı gezerken 2 yeni ağaç öğrendim; meşe ve gürgen. Bu da ayrı bir mutluluk oldu benim için.

MEŞE

GÜRGEN














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder