28 Mart 2016 Pazartesi

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI





Bugün vişne soslu irmik tatlısı yaptım. 

Çok güzel oldu.

Hem çok kolay hem çok hafif hem de çok lezzetli oldu.

Bundan böyle sık sık yaparım bu tatlıyı.

Tavsiye ederim.


Malzemeler:

İrmikli taban için

* 1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı irmik
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Vişne sosu için

* 1.5 su bardağı vişne suyu
* 2 yemek kaşığı ( tepeleme) buğday nişastası
* 4 yemek kaşığı şeker


Yapılışı:

* Süt, irmik, şeker ve mavi haşhaş bir tencerede pişiriyoruz.

* Pişince içine vanilya ekliyoruz. 

* Tart kalıbını ıslatıp muhallebimizi döküyoruz.

Bu aşamada muhallebiyi cıvık bulup benim gibi paniklemeyin. Soğuyunca katılaşıyor, merak etmeyin. 

Tatlımızın soğumasını bekliyoruz. 

Soğuduktan sonra vişne sosumuzu yapıyoruz.

* Vişne suyu, nişasta ve şekerimizi pişiriyoruz. Biraz soğumasını bekliyoruz. 

Bu arada irmikli tatlımızı düz bir tabağa ters çeviriyoruz.

Kalıptan kolay çıkarabilmek için önce elimizle tatlının kenarlarını çekebiliriz. Tatlımız biraz elastik, yanları çekip biraz da sağa sola sallayınca rahatça çıkıyor. 
Ters çevirince ortadaki çukura vişne sosumuzu döküyoruz. 

Soğuyunca üzerini süslüyoruz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder