6 Şubat 2016 Cumartesi

MİLFÖYLÜ BÖREK


En kolay börek: Milföylü börek..



Bebiş durmadığı için bu aralar misafirlerime en hızlı en basit tariflerle çıkıyorum. 

Bu böreği yapmak aşırı kolay...

Malzemeler:

* Milföy hamuru
* Peynir
* Maydanoz
* Yumurta sarısı
* Çörekotu ve susam

Yapılışı:

* Milföyleri buzluktan çıkaralım ve çözülmelerini bekleyelim. Ben genellikle 8 kare yani 4 parça çıkarıyorum. Her birini dörde bölüyorum. Böylece 32 adet minik tek lokmalık çıtır çıtır börek çıkıyor.

* Peynir ve maydanozu karıştıralım.

* Her bir kareyi dörde bölelim. 

* Peynirli harcı içine koyup kapayalım.

* Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye minik böreklerimizi yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.

* Çörek otu ve  susam serptikten sonra 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

* Sıcak sıcak servis yapalım. Soğukken çıtırlığı kayboluyor.

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder