9 Şubat 2016 Salı

MANTARLI BRÜKSEL LAHANASI




Brüksel lahanası ile farklı ne yapabilirim derken hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir sitede bu tarifi buldum. Ben çok beğendim. Eşimden de tam not aldım.

Yapılışı çok basit...

Malzemeler
* Bir paket Brüksel lahanası
* Bir paket kültür mantarı
* Bir kase arpacık soğanı
* Bir adet havuç
* Bir adet patates
* Bir kase kadar bezelye
* 3-4 diş sarımsak


Hazırlanışı

* Arpacık soğanlarımızın sarımsağımızın kabuklarını soyup, mantarlarımızı yıkayıp doğramadan bütün bütün derin bir kaba atıyoruz. 

* Brüksel lahanalarının dıştaki yapraklarını atıp sap kısmını derin olmayacak çizik atıyoruz( bu kısmın pişmesi daha zor olduğu için)

* Havuç ve patatesleri de küp küp doğruyoruz.

* Bezelyelerimizi de ekliyoruz.

* Şöyle bir harmanlayıp tencerimize alıyoruz.

* Üzerine azıcık yağ, pul biber, karabiber çok az da tuz ekliyoruz 

* Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Su eklemiyoruz.

* Ocağı en düşük seviyeye getirip  kapağını açmadan yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz.

* Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz hazır.

Bir yarım saat dinlendirip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder