Brüksel lahanası ile farklı ne yapabilirim derken hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir sitede bu tarifi buldum. Ben çok beğendim. Eşimden de tam not aldım.
Yapılışı çok basit...
Malzemeler
* Bir paket Brüksel lahanası
* Bir paket kültür mantarı
* Bir kase arpacık soğanı
* Bir adet havuç
* Bir adet patates
* Bir kase kadar bezelye
* 3-4 diş sarımsak
Hazırlanışı
* Arpacık soğanlarımızın sarımsağımızın kabuklarını soyup, mantarlarımızı yıkayıp doğramadan bütün bütün derin bir kaba atıyoruz.
* Brüksel lahanalarının dıştaki yapraklarını atıp sap kısmını derin olmayacak çizik atıyoruz( bu kısmın pişmesi daha zor olduğu için)
* Havuç ve patatesleri de küp küp doğruyoruz.
* Bezelyelerimizi de ekliyoruz.
* Şöyle bir harmanlayıp tencerimize alıyoruz.
* Üzerine azıcık yağ, pul biber, karabiber çok az da tuz ekliyoruz
* Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Su eklemiyoruz.
* Ocağı en düşük seviyeye getirip kapağını açmadan yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz.
* Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz hazır.
Bir yarım saat dinlendirip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder