10 Temmuz 2014 Perşembe

SUPANGLE

Dün supangle yaptım. Pişirirken gözüme çok cıvık göründü, hatta bu yüzden koyulaşması için 3- 5 dakika extra kaynattım bir yandan sürekli karıştırdım fakat endişelerim yersizmiş soğuyunca kıvamı gayet yerinde oldu. Biraz kaynatmanın da etkisi olabilir bir daha ki sefere un miktarını yarım kaşık artırabilirim. Bu tarifi internette arama yaparken gördüğüm pastalarim74 adlı siteden aldım.

Çok daha beğendiğim supangle tarifi için  buraya tıklayınız.

                         SUPANGLE


1 L süt
1 su bardağı şeker
4 silme yemek kaşığı un
3 silme yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya

Yukarıda verilenleri  bir tencerede çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz. Ateşe koyunca içine bir paket (baton) bitter çikolata ekliyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz bir iki dakika kaynatıyoruz. Buzdolabında en az 3- 4 saat bekletiyoruz. Hatta ertesi gün daha güzel oluyor.  

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder