10 Temmuz 2014 Perşembe

SUPANGLE...

Dün supangle yaptım. Pişirirken gözüme cok cıvık göründü, hatta bu yüzden koyulaşması için 3- 5 dakika extra kaynattım bir yandan sürekli karıştırdım fakat endişelerim yersizmiş soğuyunca kıvamı gayet yerinde oldu. Biraz kaynatmanın da etkisi olabilir bir dahaki sefere un miktarını yarım kaşık artırabilirim. Bu tarifi internette arama yaparken gördüğüm pastalarim74 adlı siteden aldım.

                         SUPANGLE


1 L süt
1 su bardağı şeker
4 silme yemek kaşığı un
3 silme yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya

Yukarıda verilenleri  bir tencerede çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz. Ateşe koyunca içine bir paket ( baton) bitter çikolata ekliyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz bir iki dakika kaynatıyoruz. Buzdolabında en az 3- 4 saat bekletiyoruz. Hatta ertesi gün daha güzel oluyor.  Afiyet olsun...

1 yorum: