22 Nisan 2020 Çarşamba

MAYASIZ PİŞİ

Bir arkadaş okul grubunda bu karantinada artık herkesin evde ekmek yapmayı öğrendiğinden bahsetmiş.
-Ben öğrenmedim-

Bir arkadaş da çocuklarının -anne evimiz anneanne evi gibi kokuyor- dediğinden bahsetmiş.

Herkes bu karantina günlerinde evlerinin gerçek bir yuvaya döndüğünü  evlerinin artık ekmek pişi gözleme koktuğundan vs bahsetmiş.

Kendimi kötü hissettim.

Çünkü bizim evde hamur işi, börek, gözleme gibi şeyler hiç yapılmıyor.

Ben kilo yaptığı için istemiyorum.
Aynı zamanda Defne'nin de alışmasını istemiyorum.  
Kemal sağlık açısından  istemez.
Defnenin ise çikolata ve kola dışında birşey istediği yok zaten.

Geçenlerde ben de evimiz yuva gibi koksun diye Defne ile birlikte en kolay hamurişi olarak pişi yapmıştım.
Defne hamurlara şekil vermişti.
Baya eğlenmiştik.

Bir daha da yapmam ben bunu. Çok  yağlı  çok kalorili diye düşünmüştüm  o zaman.

Bugün  Defnecik anne bana pişi  yapar mısın deyince çok nadiren yiyecek bir şey isteyen kızımı  kırmadım  tamam dedim.

Neyse internetten bir tarif buldum 

Vee bu sefer gerçekten çok güzel  oldu.

Bir kere hiç yağ çekmedi. Hamur o kadar iyiydi ki şekil vermek çok kolay oldu. 

Daha açarken  bile  hamur puf puf kabarıyordu.

Yani bugün yaptığım şeyle  gurur duydum. 

Defne  de baya yedi maşallah. 

Çok kolay basit bir tarif.

Çayı koyun demleninceye pişilerimiz hazır .

Tarifi unutmadan hemen yazayım.








Mayasız pişi

2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
0.5 şişe  soda

Yapılışı:

Yumurta ve yoğurdu önce çırpma teli ile güzelce çırpalım.

Sonra üzerine  un üzerine  tuz ve karbonat ve üzerine soda ekleyelim.

Gerektikçe un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Bir merdana yardımı ile açıp kurabiye kalıbı ile şekil  verelim.

Hamurlarımız çok ince ya da çok kalın olmamalıdır. Deneme yanılma yöntemi ile ayarlayabilirsiniz.

Bol kızgın yağda  kızartalım.

Sıcak  sıcak  servis yapalım. Soğuk güzel  olmuyor.

Afiyet olsun.

1 yorum: