Malzemeler
* Yarım kilo kıyma
* Bir adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yumurta
* 2-3 dilim ekmek içi
* Pul biber, karabiber, kekik, kimyon,tuz
* Yarım kabartma tozu
* 1 bardak soda
Yapılışı
* Hepsini karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz.
* Biraz dolapta dinlendiriyoruz.
* Az yağda kızartıyoruz.
26.11.2022
DEĞERLENDİRME:
Hiç beğenmedim. Kıymadan mı az yağda kızarttığımdan mı el lezzetim mi yok bilemedim ama hiç de severek yemedim.
Dana kıyması kullandım ama pişirirken kuzu eti gibi koktu. Acaba dana kıymaya kuzu eti mi karıştırdılar bilmiyorum. Belki de ben et sevmiyorumdur.
Aslında ben sebze yemeklerini daha çok seviyorum. Menemen çay peynir on numara beş yıldız yemeğim. Ama biraz da yemek yapmayı öğrenmek ve daha da fazlası kaliteli protein almak adına bu yemekleri yapıyorum.
Aslında ben bu aralar çoğu şeyi beğenmiyorum. Mesela geçenlerde hep severek yediğim peyniri bu sefer hiç beğenmedim. Sonra yine severek yediğim pahalı olan başka bir peynir çeşidi aldım onu da beğenmedim. Şimdi bugün bambaşka bir peynir aldım. İnş bari bu peynir güzel çıkar.
Mesela zeytinciden her hafta başka bir zeytin çeşidi alıyorum ama zeytinlerden hiç bir tad alamıyorum. Muz alıyorum tadı patates gibi antep fıstığı alıyorum zerre tat yok. Sorun sadece sebze meyve de değil. Mesela yıllardır kullandığım hep aynı marka saç toniğim bitmişti yenisini aldım eski halinden eser yok hiç kokusu kalmamış. Eskiden hep aldığım glade oda kokusu berbat kokuyor. Buna benzer bir sürü şey.
Lanetlendim galiba...
Yani tat koku duygum mu gitti bilemiyorum arada sırada güzel kokular da alabiliyorum zevkle yediğim şeyler de var. Belki de ben yanlış alışveriş yapıyorumdur bilmiyorum.
Bir sürü kıyma kaldı. Dolapta dinlenince güzelleşir belki. Yarın da fırında deneyeyim belki bu sefer güzel olur.
Herkese mutlu umutlu günler...
DEĞERLENDİRME 2 :
Ertesi gün kalan kıymayı fırında köfte olarak değerlendirdim. Patates biber domatesle o kadar güzel oldu ki anlatamam. Gerçekten de çok iyi idi. Demek ki etin biraz dinlenmesi gerekiyormuş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder