27 Mart 2025 Perşembe

DANA KEMİKLİ ET HAŞLAMA

 

31.05.2023

Defne'nin bugünlerde saçı dökülüyor. Öbek öbek saç topluyorum halılardan yataklardan banyodan. Bir hafta süre verdim. Bu aşamada beslenmeye dikkat edeceğiz. Bir gelişme olmazsa bu şekilde dökülmeye devam ederse doktora götüreceğim. 

 Kırmızı etin çok faydalı olacağını düşündüm. Hem ben de hastayım bana da iyi gelir diyerek bugün kasabımdan kemikli et istedim.

Yarım kilo dana kaburga eti verdi. 200 tl tuttu. Buraları sonradan okursam kıyaslama olsun diye söylüyorum askeri ücret 8.506 tl.

Bu arada yarım kilo kaburga kemikli etten yukarıdaki tabaktan iki adet çıktı. O kadar az et çıktı ki. Ben kıyma dışında pek et almadığım için çok şaşırdım. Tecrübe oldu.

İnş kızıma ve bana şifa olur.

* Önce eti tencereye koyup haşlanmaya bırakıyoruz.

* Zamanla üstte olan köpükleri alıyoruz.

*  Et kemikten ayrılmaya başlayınca ( yani 2-3 saat sonra) tenceremize bütün havuç ve bütün soğan ekliyoruz. 10- 15 dakika sonra büyük parçalar halinde patates ekliyoruz. 

* Tuz karabiber ekliyoruz .

* Tüm malzemeler piştikten sonra hepsini ayrı bir tabağa alıyoruz.

* Ayrı bir kasede 1 adet limon suyu 1 adet yumurta sarısı 2 kaşık yoğurt ile terbiye yapıyoruz. Terbiyemizi et suyu ile ılıştırıyoruz. Sonra tenceremize ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. En son olarak küçük parçalara ayırdığımız patates havuç ve etleri de tencereye atıyoruz. 

Böyle epey ekşi (bir dahakine limonu azaltacağım) sulu sulu güzel bir yemek oldu.  

Afiyet bal şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder