10 Nisan 2016 Pazar

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA



 

Geçen hafta Beykoz pazarından  iç bakla almışım. İnternette ararken genelde bu tarifle yapıldığını gördüm. Bir deneyeyim dedim. 

Çok güzel oldu.

* İç baklayı bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip 2 dakika kaynatıyoruz. Sonra hemen üzerine soğuk su döküyoruz. Böylece kabukları hemen soyuluyor.

* Tenceremize 1 adet incecik kıyılmış soğan ekleyip zeytinyağında kavuruyoruz. 

* İç baklamızı ekliyoruz. Bir iki dakika daha kavuruyoruz. Fazla kaşık değdirmeyin. 

* Azıcık su ekliyoruz. Benim baklam çok taze olduğu için pişmesi 5 dakika bile sürmedi.

* Dereotu ekleyip servis ediyoruz.

* Baklayı çok karıştırmayın hemen dağılıyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder