Geçen hafta Beykoz pazarından iç bakla almışım. İnternette ararken genelde bu tarifle yapıldığını gördüm. Bir deneyeyim dedim.
Çok güzel oldu.
* İç baklayı bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip 2 dakika kaynatıyoruz. Sonra hemen üzerine soğuk su döküyoruz. Böylece kabukları hemen soyuluyor.
* Tenceremize 1 adet incecik kıyılmış soğan ekleyip zeytinyağında kavuruyoruz.
* İç baklamızı ekliyoruz. Bir iki dakika daha kavuruyoruz. Fazla kaşık değdirmeyin.
* Azıcık su ekliyoruz. Benim baklam çok taze olduğu için pişmesi 5 dakika bile sürmedi.
* Dereotu ekleyip servis ediyoruz.
* Baklayı çok karıştırmayın hemen dağılıyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder