Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
1. 5 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu
500 ml süt
Yapılışı
- Oda sıcaklığında 4 yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- İçine un, kakao, kabartma tozu, un, vanilya eleyerek ekleyip çırpalım.
- En son sütümüzü de ekleyip çırpıp yağlanmış kare borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180° de fırında pişirelim.
- İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Sonra kürdan testi ile kontrol edelim. Piştiyse fırının kapağını az açıp ılınmasını bekleyelim.
- Kek ılınınca 1.5 su bardağı süt dökelim.
- Kek soğuduktan sonra 1 paket krem şanti hazırlayalım üzerine yayalım.
- Buzdolabında dinlendirdiğimiz pastamızı servis ederken üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu dökelim
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder