14 Nisan 2017 Cuma

ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Çok lezzetli, sağlıklı bir salata tarifi


Malzemeler


  • 500 gr tavuk eti
  • 2 su bardağı şehriye
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet köy soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 0.5 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 0.5 bardak dondurulmuş mısır
  • 1 adet limon
  • dereotu
  • maydanoz
  • pul biber, karabiber, tuz
  • zeytinyağı, tereyağı
Yapılışı

* Önce 500 gr tavuk göğsünü haşlıyoruz.

* Beyaz eti güzelce didikliyoruz.

* Bir tencerede zeytinyağında önce bir adet kırmızı biberi kavurmaya başlıyoruz.

* Daha sonra bir adet yeşil biber ekliyoruz, kavurmaya devam.

* Ardından bir adet soğan, 2 diş sarımsak ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

* Bu arada 1 kaşık tereyağı ekleyebiliriz.

* Son olarak da 2 bardak şehriyeyi ekliyoruz . Şehriyeyi de bir güzel kavurduktan sonra bire iki oranında tavuğun suyundan ekliyoruz. yani 2 bardak şehriye için 4 bardak tavuk suyu kullanacağız.

* Daha sonra içine yarım su bardağı kadar bezelye, yarım su bardağı kadar mısır ve parçalanmış tavuk etlerimizi ekliyoruz. Tuzunu da atıp kapağını kapatıyoruz. Hiç karıştırmadan dokunmadan suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Altını kapadıktan sonra mutlaka bir yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirmezsek salatamız güzel olmaz. Hatta 1.5-2 saat sonra yani salatamız ılıklaştıktan sonra çok daha güzelleşiyor.

* Dinlenmiş salatamıza dereotu, maydanoz, karabiber, pul biber  ve limon suyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

NOT: Bu salataya dereotu çok yakışıyor.


Sonuç mükemmel ... Afiyet Olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder