Malzemeler
3 yufka
3 yumurta ( Ben 2 yumurta ile yapıyorum)
3 çorba kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 adet kabartma tozu ( Ben eklemiyorum)
İçi için;
1 kase peynir
Yarım demet maydanoz
Ayrıca
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Yapılışı
* Önce peynirimizi ufalayalım.
* Maydanozu yıkayıp doğrayıp peynirimizle karıştıralım.
* Bir adet domates ve bir adet biberimizi de doğrayalım, kenarda beklesinler.
* Yumurtaların birinin sarısını ayıralım. (Ben ayırmıyorum)
* Bir kasede yoğurt, yumurtalar, yağ ve kabartma tozunu çırpıcı ile çok iyi karıştıralım. (Kabartma tozu kullanmadan da yaptım gayet güzel oldu, artık kullanmıyorum)
Artık böreğimizi yapmaya başlayabiliriz.
* Önce fırınımızı 190° ye getirip çalıştıralım.
* Yufkalarımızın birini açıp sıvı harcın üçte birini fırçayla her yerine sürelim.
* 2. Yufkayı üstüne serip kalan harcın yarısını dökelim, her yerine yayalım.
* 3. Yufkayı da üzerine serip kalan harcı aynı şekilde sürüyoruz.
* Yufkalarımızı önce 2 ye bölüyoruz. Sonra her bir parçayı 2 ye bölüyoruz. Böylece 16 eşit üçgen elde edeceğiz.
* Harcımızı yufkanın geniş tarafına koyup yanlardan kıvırıp rulo şeklinde sarıyoruz. Tıpkı kalem böreği yapar gibi.
* Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
* Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu, susam serpiyoruz. (Ben kalan harcı sürüyorum yumurta kokusunu sevmediğimden)
* Böreklerimizin üzerini bıçakla biraz çiziyoruz. Domates ve biberi de yerleştirdikten sonra fırına veriyoruz.
* Üzeri kızarınca fırından çıkarabiliriz.
Afiyet olsun.
* Artık harcın içine 3 yumurta değil 2 yumurta kırıyorum.
Börekleri fırına vermeden de üzerine yumurta değil kalan harcı sürüyorum -yumurta kokusunu çok sevmediğimden-
Ayrıca harca kabartma tozu eklemiyorum.
ve son olarak da 170 °C de pişiriyorum.
Böyle daha güzel oldu ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder