* Düdüklü tencereye yerleştirilir.
* Üzerine incecik doğranmış soğan ve 2-3 diş sarımsak,üzerine kabukları soyulmuş domates eklenir.
* Üzerine tuz, pul biber en üste ise zeytinyağı eklenir.
* Dikkat: Su eklenmez.
Düdüklünün kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmiş kokusu gelinceye kadar pişirilir. (Benim düdüklüm için ocağa koyduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar sürüyor)
Püf noktası:
*Zeytinyağlı fasulye ertesi gün yenir. Ocağı kapattıktan sonra lezzetinin oturması için bir gün gereklidir.
* Isıtılmaz, ılık yenir
* Pişirirken yağı az konulur. Ertesi gün servis yaparken üzerine yağ eklenir. Biz yemekleri yağsız sevdiğimiz için ekstra yağ eklemedim. Yağ derken tabii ki zeytinyağını kastediyorum.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder