Tarifi Nefis Yemekler sitesinden aldım.
Gerçekten çok güzel oldu.
Unutmadan hemen tarifi kopyalayayım.
Vişneli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için ;
- 300 gram donmuş çekirdeksiz vişne
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Tabanı için ;
- 1 paket bisküvi ( isteğe göre)
- Tabanı için bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, birer kaşık kullanacağımız kaplara koyuyoruz.
- Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıyoruz.
- Karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kıvamını alınca eşit şekilde kuplarımıza koyuyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Vişneli sos için tencereye malzemeleri koyup yavaşla karıştırarak pişiriyoruz.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- İlk sıcağı çıktığında kuplarımızın üzerine koyuyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre toz antep fıstığı serpiştip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻🤗.
* Tarifte yok ama ben piştikten sonra bir paket krema ekledim.
* Bisküvi taban kullanmadım.
* Vişne sosa 3 kaşık şeker kullandım. Epey ekşi oldu yani tam istedigim gibi. Böylece tatlıyı dengeledim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder