Defne mercimek çorbasını sevdiği için bizim evde her 2-3 günde bir mercimek çorbası pişiriliyor.
Artık pek çok mercimek çorbası tarifi biliyorum.
Osman'ın tarifi ise şimdiye dek tattıklarım arasında açık ara birinciye oynar.
Osman'ın mükemmel çorbasını deneye deneyene nihayet ben de güzel yapmaya başladım.
Basit bir mercimek çorbası diyebilirsiniz ama püf noktalarına uyduğunuzda lezzet 100 kat artıyor.
Tarifi unutmadan paylaşayım.
OSMAN'IN MERCİMEK ÇORBASI
* Tenceremize ayçiçek yağı ekliyoruz. (Zeytinyağı ya da tereyağını tercih ederdim ama bu çorbada ayçiçek yağı güzel oluyor)
* İnce ince doğranmış 1 baş soğan ve 2- 3 diş sarımsağa tuz ekleyip yağda kavuruyoruz.
* Doğranmış 1 adet havuç ve 1 adet patatesi ekliyoruz. Biraz da bu şekilde kavuruyoruz.
* 1 bardak yıkanmış kırmızı mercimeği de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
* Üzerine 8 bardak kaynar su (Dikkat! su kaynar olmalı) ekleyip düdüklüyü kapatıyoruz. Eğer çorbanızı koyu seviyorsanız 7 bardak su koymalısınız.
* Yaklaşık yarım saat sonra çorbamız hazır. Blendırdan geçirip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
NOT:
* Düdüklüde yaptığımda bazen dibi tutuyor (nedenini anlayamadım) Bu sebeble artık çelik tencerede yapıyorum.
* Patatesi doğruyorum ama havucu rendeleyip kavuruyorum. Çorbamız piştiğinde ise karıştırıcı ile biraz karıştırıyorum. Blendırdan geçirmeme gerek kalmıyor. Böylece benim daha çok sevdiğim tane tane bir çorba haline geliyor. Aynı zamanda blendırdan geçmediği için Defne için daha sağlıklı.
* Bir keresinde sarımsak koymayı unutmuşum. Ben de sonradan ezip içine karıştırdım. 5-10 dakika sonra da altını kapattım. İğrenç oldu. Bir tencere çorba çöpe gitti . İlk başta sarımsağı soğanla kavurmanız gerekiyor.
En kolay mercimek çorbası tarifi için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder