Şimdiye dek yaptığım supangle tariflerinden en güzeli bu oldu.
Tarif yeşilkivi blogundan.
Neredeyse her hafta yapıyorum.
Biz gayet beğendik, tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı şeker ( Ben 2 çay bardağına yakın kullanıyorum)
- 1 kahve fincanı buğday nişastası (Tepeleme olmasın)
- 1 kahve fincanı mısır nişastası ( Tepeleme olmasın)
- 1 kahve fincanı un ( Tepeleme olmasın)
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı ( Ben kullanmıyorum)
- 80 gr çikolata (Ben kullanmıyorum)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Tarifte yok ben ekledim)
- Bir de süt paketine 1 çay bardağı kadar su ekleyip çalkalayıp ekliyorum. Kıvam böylece tam oluyor. (Diğer türlü biraz katı oluyor)
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri tencereye ekleyip çırpıcı ile bir güzel karıştırıyoruz.
- Karıştırarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra çikolatamızı ekleyebiliriz. Ben çikolatasız yapıyorum artık. Böyle de gayet güzel oluyor. Pek fark hissetmedim.
- Tarifte yok ama ben kaynayınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekledim.
- Birkaç dakika sonra altını kapatıp kaselerimize bölüştürüyoruz.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder