Bugün fırında pırasa yaptım. Tarifi epey değiştirdim. Benimki de güzel oldu. Orjinal tarif için portakal ağacı sitesine bakınız.
Malzemeler
* 1 kilo pırasa
* 1 adet havuç
* 1 su bardağı kadar kaşar rendesi
* 1 fincan kadar galeta unu
* 2 kaşık un
* 3 yumurta
* yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
* tuz
* karabiber, pulbiber
Hazırlanışı
* Pırasaları incecik halka halka doğruyoruz.
* Havucumuzu rendeliyoruz.
* Azıcık zeytinyağı ekleyip malzemelerimizi tavada soteliyoruz. Amacınız pırasanın ve havucun suyunu buharlaştırmak.
* 3 adet yumurta, kaşar rendesi, 2 tepeleme kaşık un, 3 kaşık kadar galeta unu, tuz, pul biber, acı biberi bir kaba koyup bir güzel karıştırıyoruz.
* Altını kapattığımız hafifçe kavrulmuş pırasalarımıza karıştırıyoruz.
* Yağladığımız tepsiye önce bolca galeta unu serpiyoruz. Üzerine karışımı yayıyoruz. En üste yine bol bol galeta unu ekliyoruz.
* Önceden ısıtılmış 200°C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Hemen pişiyor)
* Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Değerlendirme:
Güzel bir tarif oldu. Görüntü güzeldi. Etrafa yayılan koku enfesti. Tadına gelince ben beğendim eşim de beğendi. Mücveri andırıyor. Pırasalı mücver gibi... Bana biraz yumurta kokuyor gibi geldi ama tolere edilebilir düzeydeydi.
Ama benim için pırasa denilince böyle sulu sulu üstüne limon sıkılıp yenilen bir zeytinyağlı yemek aklıma geliyor. Bu daha çok börek gibi çayın yanında yenilen bir aperatif gibi geldi. Beni çok susattı. Bir daha yapar mıyım yaparım ama akşam yemeği olarak değil de 5 çayının yanına yaparım bu tarifi.
Ya da hiç ziyan etmem pırasalarımı:) Bir egeli olarak mis gibi zeytinyağlısını yaparım sağlıklı sağlıklı...
Ekleme: Ertesi gün kalan dilimleri yedim aman Allahım o ne müthiş bir lezzet... Zeytinyağlısının yanında kesinlikle bu tarifi de sık sık yapmaya karar verdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder