22 Kasım 2015 Pazar

YALANCI SU BÖREĞİ


Dün akşam misafirlerim için börek yaptım. Çok güzel oldu. Böyle bir börek yapabildiğime inanamıyorum ve kendimi tebrik ediyorum.

Malzemeler

1 kilo yufka
1 çay bardağı yağ
4 çay bardağı süt
2 yumurta
1 şişe maden suyu
3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

* Yağ, süt ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Üzerine sodayı ekliyoruz.

* Yağladığımız tepsiye yufkalarımızı kat kat buruşturarak yerleştiriyoruz.

* Her kat arasına iç harcımızdan bir kepçe kadar döküyoruz.

* Ortaya böreklik peynir ufalıyoruz.

* En üstteki yufkayı tek kat ve buruşturmadan güzelce yerlestiriyoruz.

* Kalan harcıda üste döküp böreğimizi kesiyoruz.

* Tepsimizi bir poşete sarıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

* Ertesi gün böreğimizin üzerine eritilmiş 3 yemek kaşığı tereyağı gezdiriyoruz.

* 180° de üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder