Artık kabaran kek yapabiliyorum. Yıllardır gözümde büyüyordu, o kadar da zor değilmiş kek yapmak. Hem de evde yapılan kekin lezzeti bambaşka.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardak yoğurt
- 0.5 bardak zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 bardak +1 kaşık un
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yağ, yoğurt , limon kabuğu, limon suyu ve mavi haşhaş ekleyin, çırpın.
- Un, zerdeçal, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip çırpın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180° fırına atın.
- Kek kabarınca fırının ısısını 160°ye indirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Afiyet olsun...
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Şeker ve yumurta çok iyi karışmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder