4/02/2025

VİŞNE SOSLU PUDİNG

  

Tarifi Nefis Yemekler sitesinden aldım.

Gerçekten çok güzel oldu.

Unutmadan hemen tarifi kopyalayayım.



Vişneli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için ;


  • 300 gram donmuş çekirdeksiz vişne
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Tabanı için ;


  • 1 paket bisküvi ( isteğe göre)

Vişneli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Tabanı için bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, birer kaşık kullanacağımız kaplara koyuyoruz.
  2. Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıyoruz.
  3. Karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Kıvamını alınca eşit şekilde kuplarımıza koyuyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  5. Vişneli sos için tencereye malzemeleri koyup yavaşla karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  7. İlk sıcağı çıktığında kuplarımızın üzerine koyuyoruz.
  8. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre toz antep fıstığı serpiştip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻🤗.
* Tarifte yok ama ben piştikten sonra bir paket krema ekledim. 

* Bisküvi taban kullanmadım.

* Vişne sosa 3 kaşık şeker kullandım. Epey ekşi oldu yani tam istedigim gibi. Böylece tatlıyı dengeledim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder