İlk yaptığımda tarife uyarak içine yumurta sarısı kullanmıştım ama bana çok koktu. 2. denememde ise yumurta eklemediğim için sanırım, tarif çok cıvık oldu. Sonuncu olarak dün yeniden denediğimde kıvam gayet iyiydi; Erimiş dondurma kıvamında oldu.Yumurta kokusu da yok.
Çok basit ama hem lezzetli hem de hafif bir tarif.
MALZEMELER
* 1 Litre süt
* 3, 5 tepeleme çorba kaşığı nişasta. Ben buğday-mısır karışık kullandım.
* 3 kaşık hindistan cevizi
* 3 kaşık kırılmış antep fıstığı
* 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
* Fıstık hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirdikten sonra fıstığı ekliyoruz. Karıştırıp kaselere dağıtıyoruz. Soğuk soğuk ikram edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder