Yapılışı o kadar kolay ki...
Fırın torbasına 1 kabuk tarçın 2-3 adet karanfil, kabuğu soyulmuş 2'ye bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış 4 adet ayva, 1 adet elma rendesi, 1 ayvanın kabukları ve çekirdekleri ve her bir yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker ilave edip ağzını sıkıca bağlıyoruz. Torbayı delmeden 200 °C de fırına koyuyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra kıpkırmızı, mis gibi ayvalarımız hazır. Kaymakla servis yapıyoruz.
Böyle mayhoş hafif bir tatlı oluyor. Eğer daha şekerli seviyorsanız bir yarım ayva için 2 kaşık şeker eklemeniz gerekiyor.
Fırın torbasına 1 kabuk tarçın 2-3 adet karanfil, kabuğu soyulmuş 2'ye bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış 4 adet ayva, 1 adet elma rendesi, 1 ayvanın kabukları ve çekirdekleri ve her bir yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker ilave edip ağzını sıkıca bağlıyoruz. Torbayı delmeden 200 °C de fırına koyuyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra kıpkırmızı, mis gibi ayvalarımız hazır. Kaymakla servis yapıyoruz.
Böyle mayhoş hafif bir tatlı oluyor. Eğer daha şekerli seviyorsanız bir yarım ayva için 2 kaşık şeker eklemeniz gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder