Kayınvalidem geçenlerde memleketine Bitlise gitti. Bitlisin cevizi meşhurmuş. Oradan ceviz getirmiş gerçekten de lezzetli bir ceviz.
Bir de yöresel bir kahvaltılık olan doşır getirmiş. Doşır kışlık olarak kullanılan bir yoğurt türevi. Katı bir yoğurt. Antakya'nın tuzlu yoğurdu ile aynı mı acaba??? Tavaya alınıp biraz su eklenip güzelce karıştırılırıp kaynatılıyor sonra da üzerine nane pul biber yakılıyor. Kahvaltıda yeniyor.
Bu arada üzerine yakılan pul biberi de Bitlis'ten getirmiş kayınvalidem. Ben ömrü hayatımda bu kadar güzel,lezzetli bir pul biber görmedim. Her gün zeytinyağında yakıp yoğurdun üzerine koyup yiyoruz. Bitecek diye şimdiden üzülüyorum ve bu biber gibi lezzetlisini nereden bulabilirim diye şimdiden kafa patlatıyorum.
2-3 yıl önce doşırı ilk yediğimde bana biraz kokmuştu. Ve malesef ilk gelen doşır yenmedigi için küf bağlamıştı ve istemeden de olsa çöpe gitmişti. Bu sefer ise baya hoşuma gitti. Evde yoğurt mayaladığım için ev yoğurdu tadına alıştım belki de o yüzdendir. Ya da bu doşir kokmuyor. Arada kahvaltıda yapıyorum.
Ben henüz hiç yemedim ve görmedim ama lahana dolmasının üzerine konuyormuş bir de.
Sağlıcakla kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder