28 Mayıs 2017 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Bizim memlekette şöyle bir söz vardır; Her bahar yaşın kadar enginar yiyeceksin. Mesela ben 42 yaşındayım bu sene 42 adet enginar yersem karaciğerim temizleniyormuş. Ben de bu sene her pazara gidişimde bol bol enginar alıyorum. Yaşım kadar olmasa da  rekor kırarak bu sene yaşımın yedide biri kadar enginar yemeyi başardım.




Enginarı bu şekilde seviyorum. Gayet lezzetli hafif bir tarif...

Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • Kuru soğan (arpacık soğan olsa daha güzel olur)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı
  • Önce çelik tenceremize zeytinyağı ve küp küp soğanları koyuyoruz. 
  • Soğanlar kavrulurken içine küp küp havuçları atıyoruz.
  • Küçük bir kasede unu biraz su ile açıyoruz. Yarım limonu da sıkıp tencereye ekliyoruz.
  • Enginarları önce yıkayıp tenceremize ekleyip biraz pişiriyoruz ( en kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika)
  • Çok sulu pişirmemeye çalışıyoruz. Altını kapadığımızda tenceremizde su miktarı çok az olmalı.
  • Enginarlar hafiften yumuşamaya başlayınca patates ve bezelyeyi de ekleyip 15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Böylece tüm sebzeler yumuşamış olmalı.
  • Pişmeye yakın tuz ve karabiberini ekliyoruz.
  • Enginarlarımız lokum gibi olunca altını kapatıp dereotu ve maydanoz ekliyoruz. 
  • Yemeğimiz mutlaka dinlendirmeliyz. Yaklaşık 1 saat sonra ılık olarak servis edebilir.
Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder