Bu akşam menüde iç baklalı enginar vardı.
Tarifi seviminaskanası.comdan aldım.
O kadar lezzetli oldu ki bu tarife 10 üzerinden 10 verdim.
Enginar da kılçıksız ve çok lezzetli çıktı.
Tarifini unutmadan paylaşayım dedim.
* Önce iç baklamızı bir tencereye koyup haşlamaya başlıyoruz. Benim baklalarım 5 dakika içinde yumuşadılar. Üzerine çeşmeden su ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
* Yayvan bir tencerede zeytinyağında incecik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
* Soğanlar kavrulurken bir kasede 1 su bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı un ilave edip topaklar gidene kadar karıştırıyoruz.
* Kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz.
* 1 adet küçük limonun suyunu da ekledikten sonra enginalarımızı yıkayıp tencereye alıyoruz. ( 2 adet enginar kullandım)
* Ara ara suyunu kontrol ederek gerekirse su ilave ederek yaklaşık 30-40 dakika enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
* Bu sırada iç baklalarımızın kabuklarını soyuyoruz. Enginarlarımız pişmeye yakın göz kararı iç baklaları ilave edip bir 5 dakika sonra ocağı söndürüyoruz.
* Enginar ve iç baklaya çok yakışan olmazsa olmaz dereotumuzu ilave edip yemeğimizi dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun...
* Yemeğimiz pişerken tencerenin kapağını çok açmayalım.
* Enginarlara kaşık çatal değdirmeyelim.
* Enginarları oynatmadan tenceresinde dinlendirelim.
* Enginarlara kaşık çatal değdirmeyelim.
* Enginarları oynatmadan tenceresinde dinlendirelim.