22 Kasım 2015 Pazar
YALANCI SU BÖREĞİ
Dün akşam misafirlerim için börek yaptım. Çok güzel oldu. Böyle bir börek yapabildiğime inanamıyorum ve kendimi tebrik ediyorum.
Malzemeler
1 kilo yufka
1 çay bardağı yağ
4 çay bardağı süt
2 yumurta
1 şişe maden suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
* Yağ, süt ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Üzerine sodayı ekliyoruz.
* Yağladığımız tepsiye yufkalarımızı kat kat buruşturarak yerleştiriyoruz.
* Her kat arasına iç harcımızdan bir kepçe kadar döküyoruz.
* Ortaya böreklik peynir ufalıyoruz.
* En üstteki yufkayı tek kat ve buruşturmadan güzelce yerlestiriyoruz.
* Kalan harcıda üste döküp böreğimizi kesiyoruz.
* Tepsimizi bir poşete sarıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
* Ertesi gün böreğimizin üzerine eritilmiş 3 yemek kaşığı tereyağı gezdiriyoruz.
* 180° de üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder