10 Mayıs 2017 Çarşamba

AĞLAYAN PASTA




Malzemeler


Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Üzeri için;

1. 5 su bardağı süt

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

1 paket hazır çikolata sosu
500 ml süt



Yapılışı

  • Oda sıcaklığında 4 yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.

  • İçine un, kakao, kabartma tozu, un, vanilya eleyerek ekleyip çırpalım.

  • En son sütümüzü de ekleyip çırpıp yağlanmış kare borcama dökelim.

  • Önceden ısıtılmış 180° de fırında pişirelim.

  • İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Sonra kürdan testi ile kontrol edelim. Piştiyse fırının kapağını az açıp ılınmasını bekleyelim.

  • Kek ılınınca 1.5 su bardağı süt dökelim.

  • Kek soğuduktan sonra 1 paket krem şanti hazırlayalım üzerine yayalım.

  • Buzdolabında dinlendirdiğimiz pastamızı servis ederken üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu dökelim 


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder