11 Ağustos 2016 Perşembe

SİVRİSİNEĞE DOĞAL ÇÖZÜMÜ BULDUM.

Çocuğumun her yeri kırmızı kırmızı. Evvelki gece tam 17 yerinden yemişler taa 1 ay önceki ısırıkların izi bile geçmemişken hâlâ.

Her gece  bir kaç kez kalkıp operasyon yapıyorum. O kadar sinirliyim ki daha önce hayatımda hiç yapmadığım birşeyi; ellerimi çırparak sinek öldürüyorum o kadar hınçlandım. Ki şimdi çok saçma geliyor ama geçmişte bir tanecik sivrisinekten ne olur bir damlacık kan bu zavallı sineği öldürmeyeceğim demişliğim vardır.

Ya da en azından sivriyi görünce öldürmeden önce mutlaka "Biz bir sivrisineği bile yaratamayız. Allah  seni çok güzel yaratmış. Kendi sağlığım için seni öldürmek zorundayım. Allah'ım affet " deyip öyle yapıştırırdım.

Geçen gece sinek operasyonlarının birinde Defnenin kolunda bir sivri  görmem ve sabahında 17 ısırık saymamla sadece gördüğümü öldürerek bu işin yürümeyeceğini anladım.

Yaptığım araştırmalar sonucu kuzenim Filizin önerdiği şeyi uygulamaya karar verdim.

Elektrikli likit raid sineksavar alıp içindeki kimyasalı boşaltıyoruz. Bunun yerine aktardan aldığımız limon yağı ve portakal yağını içine koyuyoruz. Limon yağı daha fazla olacak. Akşam bu yağ karışımını prize koyuyoruz.

SONUÇ:

Sineksavarım işe yaradı; 0 sinek. Acaba zaten yok muydu da buna bağladım dedim. Ama gece lavaboya kalktığımda banyoda yine sinek saldırısına uğradığımda işe yaradığını anladım.

Yani doğal çözüm için;

* limon yağı
* portakal yağı
* Raid elektrikli sineksavar

Güncelleme:  İlk gün sinek yoktu. Bu gece ise 2 adet öldürdüm. Çocuğumun yeni kızarıklıkları oldu. Hem işe yaramadı hem o  yanık portakal kabuğu kokusu beni mahvetti, uyuyamadım.

Mecburen bir de kimyasal olanı deneyeceğim.

Peki bu postu niye paylaştım; kimyasalı boşaltıp yağları koyuncaya kadar baya uğraştık. Hem de 2 gecedir hiç hoşlanmadığım kokuya maruz kaldım uyuyamadım. Hem de 30 küsur lira harcadım. Siz de aynı hataya düşmeyin diye bu postu paylaşayım dedim. Limon yağı portakal yağı işe yaramıyor bilginize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder