11 Haziran 2016 Cumartesi

SOSLU ANTRİKOT

Dün iftara soslu antrikot yaptım.

Eşim tam not verdi, tarifi paylaşıyorum. 

Tarifi kolaylezzet.com'dan aldım.


Daha önce de sarımsaklı antrikot yapmıştım.

Tarif burada Sarımsaklı Antrikot

Eşim soslu antrikotu daha çok beğendi. Ben ise daha az yağlı, daha hafif, yapımı daha basit olduğu için ve hepsinden daha önemlisi ocak batmadığı için (Bu tarifte başta etlere mühürleme yapıldığı için etrafa yağ sıçrıyor) diğer tarifi daha çok beğendim.

2 KİŞİLİK

* 2 dilim antrikot 1 gün öncesinden ayçiçek yağı, karabiber, kekik ve sarımsakla marine edilir. 

* Döküm tava en az 5 dakika ısıtılır. Etlerimiz 4 dakika bir yüzü, 4 dakika diğer yüzü olacak şekilde mühürlenir. Eti tavaya koyduktan bir müddet sonra kendini bırakıyor o zaman bir maşa yardımı ile ters çeviriyoruz. Etlerle oynamıyoruz. Tek hamle ile çevirip bırakıyoruz.

* Etlerimizi mühürledik. Bir tencereye aldık. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz aslında. Ama biz soslu antrikot yaptığımız için devam ediyoruz.

* Başka bir tavada 2 kaşık zeytinyağında yarım kaşık salçayı bir güzel kavurduktan sonra içine 1 adet rendelenmiş domates ekliyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra 1.5 su bardağı kadar su ekliyoruz.  Tuz ve kekik atıp kaynamasını bekliyoruz.

* Sosumuzu antrikotların üzerinde gezdirip tenceremizi kapatıyoruz. Etlerimiz sosun suyunu çekene kadar pişsinler. Benim etlerimin bu aşamada pişmesi yarım saati buldu. Bu sırada bütün suyu çekti.

* Maydanoz serpip servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder